Moje obľúbené filmy


*Instagram: _Katkacicm_
Od môjho detstva mám rada filmy. Filmy mi prídu veľmi zaujímavé a už ako malé dievčatko som chcela byť herečka. Takže som zostavila malý rebríček filmov ktoré mám rada. Dúfam, že sa Vám článok bude páčiť. *** Do komentárov napíšte Váš obľúbený film. 

10. Coco

Žáner: Animovaný, dobrodružný, komédia
Obsah: Aj napriek zvláštnemu zákazu hudby vo svojej rodine sa malý Miguel túži stať uznávaným hudobníkom, akým bol jeho idol, tragicky zahynuvší gitarista Ernesto de la Cruz. V snahe dokázať svoj talent sa Miguel za nevysvetliteľných okolností ocitá na mieste, ktoré ešte žiadny živý človek nenavštívil – v krásnom a pestrofarebnom svete zosnulých. Pre miestnych obyvateľov je jeho návšteva rovnako šokujúca. S pomocou miestneho podvodníčka Hectora sa Miguel vydáva na neobyčajnú cestu za tajomstvami svojej rodiny...

9. To

Žáner: horor
Obsah: Derry nie je obyčajným americkým malomestom. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Strašná sila, ktorú možno nazvať len TO, ovláda obyvateľov, vraždí nevinné deti a zdá sa, že ju neuspokojí nič okrem najvyššej obete. Kto ju prinesie tentoraz? Keď v meste začnú miznúť deti, skupinka siedmich priateľov sa rozhodne pátrať na vlastnú päsť a čeliť strachu a zlu stelesnenom záhadným klaunom... Film je nakrútený podľa rovnomenného románu majstra hororovej literatúry Stephena Kinga.


8. Strážcovia galaxie

Žáner: akčný, dobrodružný sci-fi
Obsah: V tomto akciou nabitom, výpravnom vesmírnom dobrodružstve sa odvážny dobrodruh Peter Quill stáva stredobodom záujmu nájomných zabijakov potom, čo Ronanovi, mocnému zloduchovi s plánmi ohrozujúcimi celý vesmír, ukradne tajomnú guľu. Aby neúnavnému Ronanovi unikol, je Quill nútený spojiť svoje sily so štvoricou pozoruhodných hrdinov - Rocketom, po zuby ozbrojeným mývalom, Grootom, humanoidom, ktorý pripomína strom, vražednou a tajomnou Gamorou a pomstychtivým Draxom ničiteľom. Keď ale Quill objaví skutočnú moc gule a hrozbu, ktorá sa v nej ukrýva a ohrozuje celý vesmír, musí urobiť všetko pre to, aby nesúrodá skupina ťahala za jeden povraz a v poslednom zúfalom súboji sa pokúsila zachrániť osud celej galaxie.



7. Aj dvaja sú rodina

Žáner: komédia
Obsah: Vtipný a nonšalantný Samuel si užíva bezstarostný život na francúzskej Riviére. jedného dňa ho však navštívi víkendový flirt Kristin a oznámi mu, že dieťa, ktoré drží v náručí – je jeho. Odovzdá mu dievčatko a utečie. Samuel vyráža s malou Glóriou do Londýna, kde Kristin márne hľadá. Nakoniec mu nezostáva nič iné, než si nájsť prácu a vo veľkomeste sa usadiť. Samuel sa očarujúcim spôsobom púšťa do výchovy malej Glórie. Počas nasledujúcich ôsmich rokov sa ukáže, že je nielen milujúcim, ale tiež hodne neštandardným otcom. S humorom sa vysporiadáva s nástrahami každodenného života osamelého Francúza v Londýne. Rodinná idylka sa však rýchlo zmení, keď sa z ničoho nič, pred jeho dvermi objaví Kristin...




6. V zajatí démonov

Žáner: horor
Obsah: Svetovo uznávaný vedecký pár zaoberajúci sa výskumom paranormálnych javov, Ed a Lorraine Warrenovci, je naliehavo privolaný na pomoc rodine, ktorú terorizujú temné sily. Ed a Lorraine ešte netušia, že na osamotenej farme, kde rodina žije, ich čaká najdesivejší prípad v kariére. V hlavných úlohách sa predstavia Vera Farmiga (Lietam v tom, Sirota) a Patrick Wilson (Young Adult,Prometheus) v úlohe manželov Warrenovcov, Ron Livingston (tv seriál “Bratstvo neohrozených”) a Lili Taylor (Verejní nepriatelia) ako obyvatelia hrôzostrašného domu Roger a Carolyn Perronovci.



5. Zootropolis

Žáner: animovaný
Obsah: Moderná zvieracia metropola Zootropolis je mesto ako žiadne iné. Skladá sa z niekoľkých obytných štvrtí, od nóbl predmestia Saharské pole po mrazivé sídlisko Tundrovka, domov polárnych zvierat. Je to skrátka miesto, kde všetky zvieratá žijú spolu, bez ohľadu na veľkosť a stravovacie chúťky, od najväčšieho slona, cez leva po najmenšieho piskora.
Keď však do mesta dorazí ambiciózny policajný nováčik Judy Hoppsová, zistí, že byť prvým králikom medzi veľkými zvieratami policajného zboru nie je vôbec jednoduché.
A pretože chce svoje kvality dokázať, využije prvú príležitosť a spojí sa aj s pouličným podvodníkom, lišiakom Nickom Wildom, aby vyriešila zložitý a záhadný prípad, smerujúci na najvyššie miesta mesta zvierat...



4.Nezhasínaj 

Žáner: horor
Obsah: Rebecca bola presvedčená, že keď sa odsťahuje z domu, zmiznú aj hrôzy z jej detstva. Keď vyrastala, nikdy si nebola celkom istá, či to čo vidí po zhasnutí je skutočné, alebo nie… teraz prežíva rovnako desivé a nevysvetliteľné udalosti aj jej malý brat Martin. Deje sa presne to isté, čo Rebeccu takmer pripravilo o rozum a ohrozovalo jej bezpečnosť. Desivá bytosť s tajomným prepojením na ich mamu, Sophie, je späť.Tentokrát je Rebeccca odhodlaná priblížiť sa k pravde viac. Isté je, že ich životy sú v nebezpečenstve… vždy vtedy, keď svetlo zhasne



3. Zlodejka kníh

Žáner: dráma, vojnový
Obsah: Podmanivý príbeh Liesel Memingerovej začína na počiatku svetovej vojny, kedy je odovzdaná do pestúnskej rodiny. Čoskoro sa Liesel zbližuje nielen so svojou novou rodinou, ale aj mladým Židom Maxom, ktorého rodina ukrýva v pivnici svojho domu. Obdobie plné utrpenia spoločne prekonávajú pomocou kníh, ktoré Liesel kradne v dome miestnych zbohatlíkov.


2. Uteč



Žáner: thriller, horor
Obsah: Príbeh o dievčati, ktoré si zoberie svojho priateľa domov na víkend, aby ho predstavila rodičom.
Čo na tom, že Rose (Allison Williams) je biela ako stena a Chris (Daniel Kaluuya) čierny ako noc? Žijeme predsa v 21. storočí, keď je boj proti rasovej neznášanlivosti už dávno dobojovaný, a na zmiešané páry sa cez prsty nepozeráme. Minimálne Roseini rodičia Missy a Dean sú na Chrisa od prvého momentu nesmierne milí. Vadí im snáď len to, že si priateľ ich dcéry občas zapáli, ale to s farbou kože predsa nesúvisí. Psychologička Missy dokonca Chrisovi ponúkne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocou hypnózy. Bol by to raj na Zemi, keby sa dvaja miestni zamestnanci čiernej pleti nesprávali tak zvláštne... A keby sa zvláštne neprejavoval aj ďalší muž čiernej pleti, ktorý behom víkendu dorazí na návštevu. Náznakov, že všetko nie je úplne v poriadku, postupne pribúda, a Chris sa rozhodne vziať nohy na ramená. To, čo nasleduje, prekoná jeho najtemnejšie nočné mory a všetkým divákom v kinosále pripraví nečakaný a nezabudnuteľný zážitok.


1. Wonder Woman

Žáner: akčný, fantasy, dráma
Obsah: Ešte predtým, než sa stala Wonder Woman, podstúpila princezná Amazoniek Diana tréning, ktorý z nej spravil neporaziteľnú bojovníčku. Vyrastala v chránenom ostrovnom raji až do doby, keď na ich ostrove havaroval americký pilot a začal rozprávať o masovom celosvetovom konflikte zúriacom okolo nich. Diana opúšťa bezpečný domov s presvedčením, že dokáže odvrátiť a zastaviť hrozbu. Bojuje po boku mužov vo vojne, ktorá má ukončiť všetky konflikty a postupne objavuje široký potenciál svojich nadprirodzených schopností a... svoj naozajstný osud.









Komentáre

  1. Z výběru jsem viděla 1 a 8, jsem spíš na ty komixy :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyděla jsem jen Zootropolis a IT, takže mám co dohánět. :D Jinak já mám ráda Need for Speed, Harryho Pottera, Baby Driver, Avatar a nebo i Koupili jsme Zoo. Je toho moc a většinou si ani názvy nepamatuju. :D

    Before-the-shadows.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky